Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
Για την γκανάς
300 γρ. κρέμα γάλακτος
260 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. κουαντρό ή ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι, γεμίζουμε τον πάτο με φασόλια και την ψήνουμε στους 180°C για 20'-25', μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σφολιάτα, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την τρώμε αμέσως, γιατί δυστυχώς η έτοιμη σφολιάτα, όταν μείνει, δεν είναι πια νόστιμη.
Tip
Μπορούμε να την κάνουμε και με σοκολάτα γάλακτος και να προσθέσουμε φουντούκια ή καρύδια.