Υλικά
Για τη βάση
300 γρ. γκοφρετάκια με γεύση βανίλια ή λεμόνι
60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη στο μούλτι
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
4 κρόκους
50 cl γάλα
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι τα γκοφρετάκια και λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά (καλύτερα με το χέρι) τα τριμμένα γκοφρετάκια, το βούτυρο και τα αμύγδαλα.
Παίρνουμε μια μικρή φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή χωρίς τρύπα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και προσεκτικά χτίζουμε στον πάτο και στα τοιχώματα τη βάση. Τη βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε να έρθει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και τη μεταφέρουμε στη βάση της τάρτας.
Τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει, καλύπτοντας με μεμβράνη την επιφάνεια, για να μην κάνει κρούστα.
Tip
Είναι νοστιμότερη όταν την τρώμε σε θερμοκρασία δωματίου.