Υλικά
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φιστικοβούτυρο
250 γρ. λευκή σοκολάτα
350 γρ. βρώμη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σοτάρουμε τη βρώμη, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί για 2'-3', όπως κάνουμε με τον χαλβά.
Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το φιστικοβούτυρο μαζί με τη λευκή σοκολάτα.
Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε στον πάτο το μισό μίγμα της βρώμης και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνουμε το φιστικοβούτυρο με τη σοκολάτα. Ισιώνουμε και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη.
Αφήνουμε το μίγμα για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια κόβουμε σε μπάρες.
Tip
Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα βρώμης κυβάκια από φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνα, μήλο ή φράουλα, που ταιριάζουν πολύ.