Υλικά
200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για το σοκολατένιο γλάσο
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά με τα 2 είδη ζάχαρης. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη λιωμένη κουβερτούρα και το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. περίπου, αφού την καλύψετε προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, στον αέρα, για 50 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Για το γλάσο, βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα και τη γλυκόζη και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύστε το κρύο κέικ με το γλάσο και σερβίρετε.
Tip
Για να αδειάσετε τη γλυκόζη από το βάζο στο μπολ με τα υλικά του σοκολατένιου γλάσου, βρέξτε πρώτα το κουτάλι με νερό, για να ξεκολλήσει με ευκολία.