Υλικά
Για τη σοκολατένια βάση
300 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
150 ml κρέμα γάλακτος
100 ml δυνατό εσπρέσο
16 σαβαγιάρ
Για την κρέμα τιραμισού
500 γρ. μασκαρπόνε
500 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ καφέ
100 γρ. κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τον καφέ και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να πάρουν βράση. Ρίξτε το μείγμα στην κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Σπάστε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και μοιράστε τα σε 8 ποτήρια. Ρίξτε επάνω από τα σαβαγιάρ το μείγμα της κουβερτούρας και αφήστε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να πήξει η κρέμα.
Χτυπήστε το μασκαρπόνε στο μίξερ μαζί με το λικέρ καφέ και μετά ενώστε το με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Με ένα κορνέ απλώστε το μείγμα επάνω από την κρέμα σοκολάτας με τα σαβαγιάρ, πασπαλίστε την επιφάνεια με το κακάο και σερβίρετε.
Tip
Το μασκαρπόνε δεν θέλει έντονο χτύπημα! Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τυρί κρέμα.