Υλικά
Για τη μους σοκολάτας
450 γρ. κουβερτούρα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
3 κουτ. σούπας μέλι
Για το σοκολατένιο κέικ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 ml δυνατό καφέ
50 γρ. κακάο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. λευκή σοκολάτα και 100 γρ. κουβερτούρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Βάλτε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το μέλι και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί το μείγμα. Ρίξτε το στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων, βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να αφρατέψει.
Για το σοκολατένιο κέικ: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 30x40 εκ., στο οποίο θα έχετε στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και κόψτε με τη βοήθεια κουπ πατ δίσκους στη διάμετρο των ποτηριών στα οποία θα σερβίρετε την τούρτα.
Βάλτε στα ποτήρια εναλλάξ δίσκους από το σοκολατένιο κέικ και μους σοκολάτας και γαρνίρετε με φλοίδες λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας.
Tip
Αντικαταστήστε την καστανή ζάχαρη με ακατέργαστη μαύρη, για πιο καραμελένια γεύση.