Υλικά
450 γρ. λευκή σοκολάτα
750 ml κρέμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ. το καθένα)
10 σοκολατένια cookies
100 γρ. τριμμένα και ψημένα αμύγδαλα
Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
2 εσπρέσο
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόψτε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.Όταν λιώσει η ζελατίνη, στραγγίξτε τη και ρίξτε τη στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της λευκής σοκολάτας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.Σπάστε τα cookies σε μικρότερα κομμάτια, ρίξτε τα στη μους και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα στα ποτήρια και αφήστε τη μους στο ψυγείο για να δέσει.
Ετοιμάστε την καραμέλα: Βάλτε σε ένα σκεύος τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκουρύνει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τους 2 εσπρέσο. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά και μετά αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά προτού τη μοιράστε στα ποτήρια με τις μους.
Διατηρήστε τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.Λίγο πριν τα σερβίρετε πασπαλίστε την επιφάνειά τους με τα αμύγδαλα.
Tip
Ρίξτε τη ζάχαρη για την καραμέλα σε 3-4 δόσεις, για να λιώσει ομοιόμορφα και να μην πικρίσει.