Υλικά
Για μια φόρμα 24 εκ.
400 γρ. τριμμένα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 βανίλια σκόνη
Για το γαρνίρισμα
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Στρώστε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες, αφού πρώτα απλώσετε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, για να την ξεφορμάρετε με ευκολία.
Ψήστε την μπισκοτένια βάση για 15' στους 180°C.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Προσέξτε να μην πάρει βράση. Βάλτε τις σταγόνες κουβερτούρας σε ένα μπολ και ρίξτε τη ζεστή κρέμα και τη βανίλια, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αδειάστε την κρέμα στη φόρμα επάνω από τα μπισκότα και αφήστε την τάρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.
Για να γαρνίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, απλώστε τη με ένα κορνέ στην επιφάνεια της τάρτας και πασπαλίστε με την τριμμένη κουβερτούρα.
Tip
Αρωματίστε τη γέμιση με λικέρ πορτοκάλι ή πικραμύγδαλο.