Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml μαύρη μπίρα
100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Λιώστε σε μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέστε τη βανίλια και την μπίρα και μετά το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τέλος, ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 24 εκατοστά. Απλώστε στην επιφάνεια τα καρύδια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25'. Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν, βάλτε τα στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά κόψτε τα σε μερίδες.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό ή με χτυπημένη σαντιγί.
Tip
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, θα είναι σχετικά υγρά: αυτό είναι το μυστικό επιτυχίας και νοστιμιάς τους.