Υλικά
Για μια φόρμα 20 εκ.
500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ενώστε σε ένα μπολ την κουβερτούρα με το βούτυρο και τους κρόκους.
Προσθέστε τη βανίλια και τη μαρέγκα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μια φόρμα και βάλτε τη σε βαθύ ταψί φούρνου. Ρίξτε αρκετό νερό στο ταψί, ώστε να φτάσει στο μισό ύψος της φόρμας, και ψήστε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30'.
Όταν βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί με το νερό. Τοποθετήστε το μετά στο ψυγείο για 8 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορέσετε να το σερβίρετε.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη την επιφάνειά του και σερβίρετέ το είτε κομμένο σε μερίδες είτε μοιράζοντάς το με κουτάλι σε μπολ.
Tip
Γλυκό αφράτο σαν σουφλέ. Συνοδέψτε το με παγωτό ή σαντιγί.