Υλικά
Υλικά για 1 ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. περίπου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
2 κρόκους
300 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
50 γρ. κακάο
1 βανιλίνη σκόνη
2 σφηνάκια εσπρέσο
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανιλίνη και τον καφέ.
Ανακατέψτε και προσθέστε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 2 κρόκους.
Ρίξτε μετά τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160°C για 25-30 λεπτά.
Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα πριν τα σερβίρετε.
Tip
Η μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη δίνει μαστιχωτή υφή στα μπράουνις και απίθανη γεύση καραμέλας.