Υλικά
Υλικά για 60 κομμάτια
6 μεγάλα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Πλύνετε τα πορτοκάλια, βγάλτε τις φλούδες τους και κόψτε τις σε λωρίδες, υπολογίζοντας να έχετε 10 χοντρές λωρίδες από κάθε πορτοκάλι. Βράστε τις σε αρκετό νερό 3 φορές από 10 λεπτά, για να ξεπικρίσουν, και στραγγίξτε τις.
Βράστε το 1 λίτρο νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά για να ετοιμάσετε το σιρόπι.
Ρίξτε μετά τις φλούδες των πορτοκαλιών και βράστε τις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά για να μη σπάσουν και αφήστε τις να στραγγίξουν σε μια σχάρα.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτήξτε εκεί τις φλούδες. Αφήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Tip
Προτιμήστε βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια.