X

Μους με Βερίκοκα και Δύο Σοκολάτες

Ένα εύκολο γλυκό, που θα το πετύχει και ο πιο αρχάριος. Ελαφρύ και βελούδινο, κλείνει ολόγλυκα και σοκολατένια ένα τέλειο δείπνο.

Υλικά

200 γρ. ξερά βερίκοκα χοντροκομμένα ή 300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα

6 κ.σ. κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ

200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

300 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια

450 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

κακάο σκόνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά βερίκοκα, τα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το κονιάκ, μέχρι το κονιάκ να αρχίσει να κοχλάζει, έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μεταφέρουμε τα βερίκοκα με το ζουμάκι τους σε μπολάκι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 4 ώρες.

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, τα βράζουμε ψιλοκομμένα με 2 κ.σ. ζάχαρη και το κονιάκ για 10' περίπου, σε μέτρια φωτιά.

Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη μικρή φόρμα του κέικ.

Σε διαφορετικά μπεν μαρί, λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα.

Μοιράζουμε σε δύο μπολ την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) και τη χτυπάμε σε σαντιγί.

Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μισή σαντιγί στη λευκή και την άλλη μισή στη μαύρη σοκολάτα (καλό είναι να αφήσουμε τις σοκολάτες να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσουμε τη σαντιγί).

Προσθέτουμε τα βερίκοκα (στραγγισμένα) στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζουμάκι τους στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε στη φόρμα το μείγμα της μαύρης σοκολάτας, ισιώνουμε και πάνω του προσθέτουμε το μείγμα της λευκής. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες τουλάχιστον.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Tip

Αν θέλουμε το γλυκό πιο πλούσιο, μπορούμε να θρυμματίσουμε 250 γρ. μπισκότα με 150 γρ. βούτυρο και να φτιάξουμε μια βάση όπως του τσίζκεϊκ.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.