Υλικά
200 γρ. ξερά βερίκοκα χοντροκομμένα ή 300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα
6 κ.σ. κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ
200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
300 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
450 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
κακάο σκόνη για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά βερίκοκα, τα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το κονιάκ, μέχρι το κονιάκ να αρχίσει να κοχλάζει, έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μεταφέρουμε τα βερίκοκα με το ζουμάκι τους σε μπολάκι, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 4 ώρες.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, τα βράζουμε ψιλοκομμένα με 2 κ.σ. ζάχαρη και το κονιάκ για 10' περίπου, σε μέτρια φωτιά.
Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη μικρή φόρμα του κέικ.
Σε διαφορετικά μπεν μαρί, λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα.
Μοιράζουμε σε δύο μπολ την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) και τη χτυπάμε σε σαντιγί.
Με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μισή σαντιγί στη λευκή και την άλλη μισή στη μαύρη σοκολάτα (καλό είναι να αφήσουμε τις σοκολάτες να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσουμε τη σαντιγί).
Προσθέτουμε τα βερίκοκα (στραγγισμένα) στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζουμάκι τους στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στη φόρμα το μείγμα της μαύρης σοκολάτας, ισιώνουμε και πάνω του προσθέτουμε το μείγμα της λευκής. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
Tip
Αν θέλουμε το γλυκό πιο πλούσιο, μπορούμε να θρυμματίσουμε 250 γρ. μπισκότα με 150 γρ. βούτυρο και να φτιάξουμε μια βάση όπως του τσίζκεϊκ.