Υλικά
600 γρ. γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κρόκους αβγών
300 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
300 γρ. σταφύλια σταφίδα
4 κ.σ. τζιν ή βότκα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κέικ (ένα απλό)
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το γάλα και τα βάζουμε ξανά στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τις ρώγες των σταφυλιών (αν θέλουμε, τις κόβουμε στη μέση) με το αλκοόλ, το ξύσμα και 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί.
Σε χαμηλά ποτηράκια μοιράζουμε στη βάση το κέικ, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες.
Από πάνω βάζουμε τα φρούτα και στην επόμενη στρώση την κρέμα. Τελειώνουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο.
Αφήνουμε τα τράιφλ να κρυώσουν στο ψυγείο γύρω στις 3 ώρες.
Tip
Στο ποτήρι μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο, φρέσκο ή μαρμελάδα, ή ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού, τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς.