Υλικά
Υλικά για 35 περίπου μπισκοτάκια
200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
10 καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε βαθύ μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και μετά το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 10' στο ψυγείο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε καραμέλα στα 4.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου.
Με το χέρι μας πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, στο μέγεθος καρυδιού, τα πιέζουμε να γίνουν πλατιά και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
Μπήγουμε στο καθένα από ένα κομματάκι καραμέλα.
Ψήνουμε για 15' στον φούρνο.
Τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν, γιατί διαφορετικά διαλύονται.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη και 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας.