Υλικά
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
4 ασπράδια
2 κρόκους
125 ml γάλα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ρίξτε το κακάο, το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε.
Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με την κουβερτούρα, ανακατέψτε και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα.
Μοιράστε σε 4 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
Σερβίρετε τα σουφλέ αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.
Tip
Σερβίρονται καυτά. Πασπαλίστε με τριμμένη κουβερτούρα, για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.