Υλικά
150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
50 γρ. κακάο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
100 ml γάλα
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
λάδι για τηγάνισμα
κακάο και ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, τις σταγόνες κουβερτούρας και μετά ρίξτε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε τα υλικά και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι και τηγανίστε τα ντόνατς για λίγα λεπτά. Τσεκάρετε αν έχουν μαγειρευτεί σωστά τρυπώντας τα μέχρι το κέντρο με ένα μαχαίρι.
Αν το μαχαίρι βγει στεγνό, σημαίνει πως η ζύμη είναι ψημένη.
Βγάλτε τα ντόνατς σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Tip
Για διαφορετικό σχήμα, μπορείτε να ψήσετε τα ντόνατς σε αντικολλητικές φόρμες για μικρά μάφιν. Όπως τα προτείνω εγώ, μοιάζουν με λουκουμαδάκια.