Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
100 γρ. σταφίδες
100 ml ρούμι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
100 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. βούτυρο
125 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τις σταφίδες στο ρούμι για 30 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας, στρώστε το σε ρηχό ταψί, τρυπήστε το σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180°C για 40'.
Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση. Χτυπήστε τα αβγά, προσθέστε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.
Ξαναβάλτε το μείγμα στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας. Όταν πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο.
Στραγγίξτε τις σταφίδες από το ρούμι και ρίξτε τις στην κρέμα.
Ανακατέψτε και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
Κόψτε το ψημένο φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες κάθετα, κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Απλώστε το 1/3 από την ποσότητα της κρέμας σε ένα φύλλο, καλύψτε με ένα φύλλο ζύμης και επαναλάβετε άλλες δύο φορές.
Τρίψτε το τελευταίο κομμάτι ζύμης και απλώστε τα τρίμματα επάνω στην τελευταία στρώση της κρέμας. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Tip
Αν προσθέσετε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής 200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, θα γίνει πιο αφράτη και βελούδινη.