X

Sachertorte

Πώς θα φτιάξετε το πιο κλασικό γλυκό της Αυστρίας, Sachertorte.

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για το κέικ

200 γρ. κουβερτούρα

7 αβγά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

250 γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

2 κ.σ. ρούμι

Για το σοκολατένιο γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

30 γρ. βούτυρο

60 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. γλυκόζη

Για το σερβίρισμα

300 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάλτε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα, αφήστε τη να βράσει για 5'-6', προσθέστε το ρούμι, ανακατέψτε και αφήστε τη να κρυώσει.

Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 5'. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει.

Ετοιμάστε το κέικ: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε με το βούτυρο για 1'-2'. Μετά ρίξτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

Χτυπήστε τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέστε τη στο μείγμα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα, αφού προηγουμένως στρώσετε το εσωτερικό της με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50'.

Όταν ψηθεί το κέικ, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

Κόψτε το προσεκτικά στη μέση οριζόντια, χωρίζοντάς το σε 2 φέτες. Απλώστε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και καλύψτε τη με την άλλη φέτα του κέικ.

Απλώστε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια, αφήστε το να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Tip

Κλασικό γλυκό της Αυστρίας, απολαυστικό μαζί με ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.