Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο ή μισό μισό με ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 γιαούρτια στραγγιστά
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φύλλο κρούστας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί, βάζουμε τα φύλλα τσαλακωμένα και τα ψήνουμε ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, δηλαδή το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μισοψημένο φύλλο, να πάει παντού.
Το βάζουμε στο φούρνο (στους 200 βαθμούς) και μόλις φουσκώσει και πάρει χρώμα, το βγάζουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικάγια 5 με 10 λεπτά.
Τέλος, περιχύνουμε την πίτα με το σιρόπι (η πίτα κρύα το σιρόπι ζεστό ή το ανάποδο).