Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1/4 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1/4 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια ή μαρμελάδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο.