Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
100 γρ. βούτυρο
6 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνουμε να χλιαρέψει.
Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε αργά συνεχίζοντας το χτύπημα τη λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε το μίξερ κατά μέρος και με μια σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας σταδιακά τη μαρέγκα μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολατένιας κρέμας σε ατομικά μπολάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 6 ώρες στο ψυγείο.