Υλικά
1 κούπα κόντιτα πορτοκαλιού
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτοντας το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη κόντιντα και ζυμώνουμε καλά.
Σχηματίζουμε έναν ρολο με τη ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε λεπτές φέτες από τον κύλινδρο της ζύμης απλώνοντάς τες πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενά ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει).
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βυθίζουμε τα μπισκότα πορτοκαλιού σε αυτήν.
Αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.