Υλικά
350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
5 αυγά
225 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
400 γρ. ζάχαρη
10 μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει. Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ρίχνουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και να σταθεροποιηθεί το κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρουμε χλιαρό για να τρέξει η σοκολάτα.