Υλικά
Για το κέικ:
220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
100 γρ. γάλα
2 βανίλιες
85 γρ. κακάο άγλυκο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο:
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στο μπολ του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Στη συνέχεια χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει λίγο και θα μαλακώσει.
Σε μια φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα.
Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο να πάει παντού.