X

Πανεύκολη Τούρτα Σοκολάτα με Ολόκληρα Φουντούκια

Mία κολασμένη, υπερσοκολατένια τούρτα, που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα, σαν κέικ, και δεν χρειάζεται ταλέντο ζαχαροπλάστη για το ντεκόρ.

Υλικά

240 γρ. ζάχαρη

170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αβγά

70 γρ. βούτυρο αγελάδος

110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

20 γρ. κακάο

80 γρ. φουντούκια ολόκληρα για το ντεκόρ

Για τη γέμιση

50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Για το γλάσο

110 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

110 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το βούτυρο με το κακάο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε και ενσωματώνουμε χτυπώντας το μίγμα του βουτύρου.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα και ψήνουμε για 40'.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το μέλι και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα ολόκληρα φουντούκια.

Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει το κέικ και με κοφτερό πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε οριζόντια στη μέση, σε δύο δίσκους.

Τοποθετούμε τον πρώτο στην πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνουμε πάνω την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φουντούκια.

Σκεπάζουμε απαλά με τον άλλο δίσκο και αφήνουμε το γλυκό για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Γλασάρουμε με το γλάσο σοκολάτας και στολίζουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.

Αφήνουμε την τούρτα για 30' στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Tip

Το καβουρδισμένο φουντούκι έχει άλλη γεύση! Μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Ακόμα καλύτερο είναι το καραμελωμένο και χοντροσπασμένο φουντούκι. Εναλλακτικά, βάζουμε αμύγδαλα.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.