X

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

75 γρ. ζάχαρη και 1 κ.σ. επιπλέον

25 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

Για την κρέμα

150 γρ. κουβερτούρα

3 αβγά

380 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και μετά τα χοντροσπάμε στο μούλτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψί 30x40 εκ. Αν τσαλακώσουμε πρώτα τη λαδόκολλα, θα εφαρμόσει καλύτερα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι. Τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τα 50 γρ. από τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε καλά με κουτάλι, ώστε να μην υπάρχουν κενά στις άκρες. Ψήνουμε για 12'. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 2'-3' το παντεσπάνι.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί και το απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα.

Ξεκολλάμε λίγη λίγη τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το παντεσπάνι (τώρα έχει έρθει από πάνω) και συγχρόνως, με τη βοήθεια της άλλης λαδόκολλας, το τυλίγουμε σε ρολό. Αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το παντεσπάνι είναι ζεστό, δεν θα τυλιχτεί ποτέ σε ρολό.

Για την κρέμα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σαντιγί και με σπάτουλα την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Ανοίγουμε το ρολό και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα, αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες, για να μην ξεχειλίσει.

Χρησιμοποιώντας την ίδια λαδόκολλα για βοήθεια, γυρίζουμε προσεκτικά ξανά σε ρολό.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε παντεσπάνι, χρησιμοποιούμε ένα έτοιμο. Αντί για φουντούκια, μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα ή καρύδια.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.