Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
2 φακελάκια τσάι Earl Grey με άρωμα περγαμόντο
4 αβγά, χώρια τους κρόκους από τα ασπράδια
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ανθόνερο
100 ml κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα
Εκτέλεση
Βάζουμε 2 φακελάκια τσάι σε ½ φλιτζ. ζεστό νερό και το αφήνουμε να γίνει. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 κ.σ. τσάι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το τσάι.
Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και τους ενσωματώνουμε στη σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα με σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και το ροδόνερο σε σφιχτή σαντιγί (στα γλυκά μας βάζουμε πάντα κρέμα γάλακτος με φουλ λιπαρά, διαφορετικά δεν "δένει" η παρασκευή).
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σερβίρουμε τη σαντιγί σε ροζέτες πάνω στη μους.
Tip
Αντί για περγαμόντο, μπορούμε να βάλουμε ένα οποιοδήποτε τσάι ή και ένα ελληνικό αφέψημα, όπως το φασκόμηλο, το τίλιο ή η μέντα.