Υλικά
Για τη γέμιση:
100 γρ. κουβερτούρα
2 κούπες καρυδόψιχα
1 κ.γ. κανέλα
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1 κούπα βούτυρο
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα μέλι
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 ξυλαράκι κανέλα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την καρυδόψιχα που έχουμε τριμματίσει καλά, την κανέλα και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τέλος, την κουβερτούρα.
Τα κρατάμε στην άκρη, γιατί αυτή είναι η γέμιση την οποία θα βάλουμε στο φύλλο μας.
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο, αλλά δεν αφήνουμε να καεί.
Παίρνουμε ένα φύλλο το αλείφουμε με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου, το διπλώνουμε στη μέση και ξανά το βουτυρώνουμε λίγο.
Με ένα κουταλάκι ή με το χέρι στρώνουμε κατά μήκος του φύλλου (σα μια γραμμή) από τη μία πλευρά μέχρι την άλλη με τη γέμιση.
Ρολάρουμε με τα χέρια μας και τυλίγουμε.
Στο τέλος πιέζουμε τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα, να δημιουργηθεί ζάρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα άψητα σαραγλί μέσα σε αβουτύρωτο ταψί, αλείφουμε ξανά από πάνω με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε ότι έχουν ψηθεί, όταν πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το ξυλάκι της κανέλας και αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλας.
Όταν ψηθεί το σαραγλί, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Σερβίρουμε όταν κρυώσουν.