Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
100 γρ. κουβερτούρα
160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κανέλα
160 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο σε σκόνη
4 αυγά
70 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε.
Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση αφού πρώτα λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε συνεχώς και πολύ καλά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μέτριο φύλλο και το βάζουμε σε μια φόρμα περίπου 22 εκ.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.