Υλικά
400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
240 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
800 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμός από δύο πορτοκάλια
1 βανίλια
Για το γλάσο σοκολάτας:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 20 λεπτά μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι.
Αφού ζεσταθεί αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και το αδειάζουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε έως ότου σωθεί το νερό και μείνει ένα σφιχτό μίγμα.
Αδειάζουμε σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Πασπαλίζουμε με κανέλα ή περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.