Υλικά
Για τη βάση
1/2 πακέτο βούτυρο
1 κουβερτούρα
2 αυγά
1/2 φλ.τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσαγ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. καβουρντισμένο και τριμμένο αμύγδαλο
Για την κρέμα :
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο κακάο
1 κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
2 κουβερτούρες
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε, και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε καλά τη φόρμα για τούρτες που βγαίνει το στεφάνι.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, στην κάτω θέση, 15-20 λεπτά, όχι παραπάνω.
Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στο κέντρο μένει ρευστό σαν ωμό και μπορεί να βουλιάξει και λίγο, μη φοβηθείτε.
Eτοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει, προθέτουμε το ζαχαρούχο και μετά το κακάο κοσκινισμένο.
Τέλος την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση (τη βάση αν θέλουμε τη ραντίζουμε με λίγο ποτό, κονιάκ) και βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξει.
Για την επικάλυψη, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Βγάζουμε το στεφάνι από το γλυκό και ρίχνουμε τη σάλτσα πρώτα στο κέντρο, και μετά προς τις άκρες, αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια για ομορφιά.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο να κολλήσει.