Υλικά
10 αυγά
2 κούπες φρυγανιά
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι κονιάκ
1 κούπα κορν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη φρυγανιά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει, μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Όταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να το απορροφήσει.
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κονιάκ και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι η κρέμα μας να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.