Υλικά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι φαρίνα
50 γρ. κακάο
85 γρ. βούτυρο
50 γρ. εσπρέσο
2 κ.γ. λικέρ
Για την κρέμα:
3 αυγά χωρισμένα
50 γρ. ζάχαρη
175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το βουτυρώνουμε.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το βούτυρο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Για την κρέμα Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα.
Μετά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το μείγμα στα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη.
Ρίχνουμε το λικέρ για να ποτίσει καθώς και τον καφέ.
Συναρμολογούμε τη σοκολατόπιτα γεμίζοντας ενδιάμεσα με την κρέμα.
Τελειώνουμε σκεπάζοντας το γλυκό με κρέμα Γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας.