Υλικά
1 μαργαρίνη, 250 γρ.
6 αυγά
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
8 κ.σ. νερό
2 κ.σ. λεμόνι
λίγο κονιάκ
4-5 κ.σ. κακάο
1 μπέικιν πάουντερ
1 1/3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, το λεμόνι και το κονιάκ.
Αφού λιώσουν, χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα κρύο, το αλεύρι και το μπέικιν.
Ψήνουμε σε μέτριο, προθερμασμένο για 10 λεπτά φούρνο, επί μισή ώρα.
Αφού κρυώσει το γλυκό, ρίχνουμε πάνω το μείγμα που κρατήσαμε στο ψυγείο.