Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
3 αυγά ολόκληρα
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 ποτηράκι λικέρ
1 κούπα τσαγιού καρύδια
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη προσθέτουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, το λικέρ, τα καρύδια, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Αφήνουμε το μίγμα δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε σε μπάλες βουτώντας τις στην άχνη.
Η ζύμη κολλάει και είναι πιο εύκολο με το κορνέ, αφού πετυχαίνουμε και ομοιόμορφο σχήμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.