Υλικά
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
100 γρ. λάδι
70 γρ. γιαούρτι (παραδοσιακό)
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά μικρά
30 γρ. κακάο
200 γρ. πολτό κολοκύθας
80 γρ. ξύσμα σοκολάτας
100 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μίγμα λίγο γαρίφαλο, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το λάδι και το γιαούρτι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Χωρίζουμε τη ζύμη βάζοντας την σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Στο ένα μπολ προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και το ξύσμα σοκολάτας ενώ στο άλλο βάζουμε τον πολτό κολοκύθας και τα καρύδια.
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο ενός πυρέξ 20x20 εκ. και βουτυρώνουμε παντού (και τα πλάγια).
Βάζουμε κουταλιές ζύμης μια από το ένα μπολ και μια από το άλλο και αφού τελειώσει η ζύμη με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζουμε σχέδια (όπως κάνουμε και με το κέικ το δίχρωμο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-60 λεπτά (όταν βυθίσουμε στο κέντρο μία οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει στεγνή).
Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.