Υλικά
900 γρ. αλεύρι (περίπου)
300 γρ. γιαούρτι
1 φλ. γάλα
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 μπέικιν
200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
Για την επικάλυψη:
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε με το χεράκι μας για λίγο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλεύρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολλάει.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε τη ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.
Κόβουμε τα ψωμάκια και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τα αλείφουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα.