Υλικά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
60 γρ. αμυγδαλόψιχα
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές κρύο νερό
Εκτέλεση
Αλέθουμε καλά την αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και όταν το δούμε να φουσκώνει προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τις 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα.
Ανακατεύουμε να γίνει ένα το μίγμα, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και "κόβουμε" βουτήματα (αν έχουμε κορνέ τα κάνουμε με αυτό) διαφορετικά δίνουμε το σχήμα που μπορούμε.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς και όταν γίνουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δεν την ανακατεύουμε συχνά) και βουτάμε τα βουτήματα.
Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.