Υλικά
Για τη ζύμη:
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
600 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
115 γρ. ελαιόλαδο
115 γρ. καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση:
150 γρ. ξερά βερίκοκα
150 γρ. δαμάσκηνα
150 γρ. ξερά σύκα
50 γρ. ξανθές σταφίδες
100 γρ. καρύδια, χοντροτριμμένα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
160 γρ. μαύρη ζάχαρη
160 γρ. θυμαρίσιο μέλι
120 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε λίγη ώρα, να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τα ξερά φρούτα στα δύο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση του γλυκού, ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη με το μέλι και τη βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει και να σχηματίζει σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το μίγμα που αποτελείται από το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα.
Ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια τη ζύμη και αν δούμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκατοστών ανοίγουμε το ζυμάρι που φτιάξαμε σε λεπτή στρώση.
Γεμίζουμε με το μίγμα των ξερών φρούτων πιέζοντας τα προς τα κάτω και καλύπτουμε τα φρούτα με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.