Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο λιωμένο
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλιτζ. τσαγιού νερό
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
2 κ.σ. κακάο
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό μανταρινιού
2/3 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ ή λικέρ
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το λικέρ.
Σε μία άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χρυσίσουν.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το πάρει όλο (όπως ανακατεύουμε η κατσαρόλα να μένει καθαρή έτσι καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο).
Ρίχνουμε το χυμό μανταρίνι, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα στα δυο.
Το ένα μέρος το στρώνουμε με μία σπάτουλα.
Στο υπόλοιπο μισό προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί.
Το ρίχνουμε πάνω από το πρώτο μισό και σκεπάζουμε τη φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.