Υλικά
3/4 του φλιτζανιού σησαμέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο ελαφρά με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 180°C για 45’.
Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.