Υλικά
Για το κέικ
300 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Για το γλάσο
200 γρ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
240 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καυτό νερό
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
100 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Ντύνουμε με βρεγμένη και στυμμένη λαδόκολλα δύο ταψάκια με διάμετρο 23 εκ.
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τη σοκολάτα με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μπέικιν και τη βανίλια.
Μοιράζουμε το μίγμα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 30'-35', μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Για να μη φουσκώσουν ακανόνιστα τα κέικ, μόλις βάλουμε το μίγμα στο ταψί, χαράζουμε μια ευθεία γραμμή κατά μήκος.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Διαλύουμε το κακάο στο καυτό νερό. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε το λικέρ και το διαλυμένο κακάο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα, καλύπτουμε με γλάσο και πάνω του ακουμπάμε το δεύτερο κέικ.
Καλύπτουμε όλο το γλυκό με το υπόλοιπο γλάσο.
Διακοσμούμε με την τριμμένη σοκολάτα.