Υλικά
Σιρόπι:
• 4 1/2 κούπες νερό
• 2 1/2 κούπες ζάχαρη
• 1 ξύλο κανέλας
Για το σιμιγδάλι:
• 2/3 κούπας σπορέλαιο
• 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
• 250 γρ. (σταφίδα, καρύδι, αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκι)
• 125 γρ. κουβερτούρα
• τριμμένο καρύδι ή φουντούκι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Μόλις πάρει χρώμα το σιμιγδάλι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και έχει κρυώσει λίγο.
Ανακατεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Όταν κρυώσει εντελώς λιώσουμε την σοκολάτα και περιχύνουμε το χαλβά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή φουντούκι.