Υλικά
Υλικά
1 μέρος Noilly Prat Vermouth (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό Martini)
2 μέρη Tanqueray Ten Gin (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Beefeater ή Hendricks)
Πράσινες ελιές σε άλμη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μερικές ώρες πριν τo Gin στην κατάψυξη και το Noilly Prat στο ψυγείο, μαζί με τα ποτήρια του martini.
Όταν είμαστε έτοιμοι για την προετοιμασία του cocktail, προσθέτουμε το martini στο ποτήρι και ανακινούμε για να αρωματίσουμε τα τοιχώματά του.
(Για Extra-Extra προσθέτουμε το Noilly Prat και ξεπλένουμε με αυτό το ποτήρι, συμπληρώνοντας κατόπιν το gin.)
Συμπληρώνουμε με το gin, φροντίζοντας να πέσει επίσης στα τοιχώματα του ποτηριού και να αρωματιστεί από το vermouth.
Περνάμε την ελιά από το σπαθάκι και την αφήνουμε να πέσει στον πάτο, ενώ προσθέτουμε στο ποτήρι 2 σταγόνες από την άλμη της για να δώσει μια ιδιαίτερη αψάδα στο ποτό μας.