Υλικά
Υλικά
Άφθονες ντομάτες
Καρπούζι
Εκτέλεση
Σπάμε λίγο τις ντομάτες με στικ μίξερ και τις βάζουμε να σουρώνουν όλο το βράδυ μέσα από τουλπάνι ή φαρδύ σουρωτήρι σε ένα σκεύος μέσα στο ψυγείο, ώστε να πάρουμε μπόλικο νερό ντομάτας.
Παίρνουμε στον αποχυμωτή χυμό καρπουζιού.
Ανακατεύουμε το νερό ντομάτας και το χυμό καρπουζιού σε αναλογία 1:1 με παγάκια σε ψηλό ποτήρι.TipΣτολίζουμε με φρέσκο κορίανδρο και πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο ή λίγο πιπέρι.Πιο χαρακτηριστική μετάφραση της μεσογειακής, καλοκαιρινής, γευστικής ξεγνοιασιάς από τούτο το ποτό δεν φραντάζομαι.
Παίζει ανάμεσα στο φαγητό και το επιδόρπιο, το λαχανικό και το φρούτο, το γεύμα και το αναψυκτικό, με πάρα πολύ (λόγω ντομάτας) umami.Ποτήρι αναψυκτικού Divino Rosenthal, Παρουσίαση, €10