Υλικά
Υλικά
28 ml πουρέ ροδάκινου
Μια πρέζα σναπς ροδάκινο
Σαμπάνια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου και το σναπς σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, το οποίο απογεμίζουμε με σαμπάνια.
Γαρνίρουμε με μια σπειροειδή φλούδα από το φρέσκο ροδάκινο.
Το ποτό αυτό πρωτοφτιάχτηκε στο "Harry's Bar" στη Βενετία, το 1940.
Ενώ πολλοί νομίζουν ότι προέρχεται από το όνομα του συνθέτη, στην πραγματικότητα η προέλευσή του είναι από τον Giovanni Bellini, ζωγράφο του 15ου αιώνα, ο οποίος χρησιμοποιούσε πολλές αποχρώσεις ροζ στους πίνακές του, όπως και εκείνες του ποτού.
Φτιάχνοντας κοκτέιλ σαμπάνιας, φροντίζουμε να προσθέτουμε τη σαμπάνια πάντα στο τέλος για να διατηρούνται οι φυσαλίδες.
Τη ρίχνουμε σιγά σιγά για να μην ξεχειλίσει από το ποτήρι, και βέβαια ποτέ δεν προσθέτουμε σαμπάνια σε σέικερ, αλλιώς μπορεί να βρεθούμε να σερβίρουμε… εκρηκτικό κοκτέιλ.