Υλικά
Υλικά
2 lt ξηρό κόκκινο κρασί
350 ml ρούμι
5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
3 καρποί άρκευθου (juniper)
½ κ.σ. ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη
250 γρ. κύβοι ζάχαρης
Εκτέλεση
Δένουμε τα μοσχοκάρφια, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άρκευθο σε τουλουπάνι με βαμβακερό σπάγκο και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρασί σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ζεσταίνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που έχουμε δέσει σε τούλι -δεν πρέπει να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να χλιάνει.
Γεμίζουμε ένα μπολ με το μείγμα του κρασιού και τοποθετούμε το τουλουπάνι μέσα, έτσι ώστε ο σπάγγος να κρέμεται έξω από το μπολ.* Στερεώνουμε στα χείλη του μπολ έναν μεταλλικό τρίφτη και τοποθετούμε επάνω τους κύβους ζάχαρης.
Ρίχνουμε το ρούμι σιγά-σιγά επάνω στους κύβους της ζάχαρης έτσι ώστε να το απορροφήσουν -δεν θα χρειαστεί να το ρίξουμε όλο.
Ανάβουμε τη ζάχαρη με ένα μακρύ σπίρτο.
Μόλις πάρει φωτιά η ζάχαρη, προσθέτουμε αργά και το υπόλοιπο ρούμι ενώ η ζάχαρη καίγεται και λιώνει πέφτοντας μέσα από τις τρύπες σε πυρίμαχα, γυάλινα ή κεραμικά φλιτζάνια.
*Ιδανικά, τοποθετούμε το μπολ με το αρωματισμένο κρασί επάνω σε μια συσκευή για φοντί, που το διατηρεί ζεστό.