Το Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1887 και έκανε δυναμικό comeback (λόγω ανακαίνισης) στα μέσα του 2019. Εκεί, και συγκεκριμένα στο Long Bar εφευρέθηκε το 1915 από τον Ngiam Tong Boon το φρουτώδες cocktail, πριν κάνει τον γύρο του πλανήτη. Ο Tong Boon, ένας Κινέζος bartender από το νησί Χαϊνάν που εργαζόταν τότε στο Long Bar ουσιαστικά πήρε τη συνταγή του (αμερικάνικου) sling και την εξέλιξε. Ο συγγραφέας D. A. Embury αναφέρει στο βιβλίο του Fine Art of Mixing Drinks (1948) ότι "από όλες τις συνταγές που έχω δημοσιεύσει, αυτή είναι μία που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο" ενώ οι Times τη χαρακτήρισαν ως την πιο αντιπροσωπευτική του ασιατικού bartending διαχρονικά. Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Σιγκαπούρης. Γλυκό και δροσερό, αρωματικό αλλά και μια αίσθηση πικράδας στην επίγευση, δικαίως συγκαταλέγεται σε εκείνα που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μπορεί να στέκεται με αξιώσεις σε οποιαδήποτε cocktail list. Είτε με την αρχική του σύνθεση, είτε με κάποιο twist.
Υλικά
1 μεζούρα gin
1/2 μεζούρα cherry brandy
1/4 μεζούρας triple sec
1/4 μεζούρας λικέρ Bénédictine
4 μεζούρες χυμός ανανά
1/2 μεζούρα χυμός lime
1/4 μεζούρας γρεναδίνη
1 σταγόνα Angostura bitters
σόδα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά ανακατεύονται στο σέικερ μαζί με πάγο (εκτός της σόδας).
Σουρώνεις σε highball ποτήρι, συμπληρώνεις με σόδα.
Γαρνίρεις με κομμάτι ανανά και ένα κερασάκι.