Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον κόσμο των μπαρ. Ακόμη και αν το εξετάσουμε με όρους ισορροπίας, κατορθώνει να κερδίσει ακόμη και εκείνους που δεν θα αυτοχαρακτηρίζονταν ακριβώς bittersweet lovers. Οι παραλλαγές του κλασικού cocktail είναι ασφαλώς άπειρες. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στη Rosita. Η κατά κάποιο τρόπο "μεξικάνικη" εκδοχή του Negroni είναι ουσιαστικά μία πιο ξηρή έκφανσή του με τεκίλα ή mezcal αντί για gin, καθώς και την προσθήκη dry vermouth. Θεωρείται ένα modern classic ποτό, που σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται. Η συνταγή της Rosita καταγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο The Bartender's Bible του Gary Regan, τον Οκτώβριο του 1991.
Υλικά
1 μεζούρα τεκίλα ή mezcal
1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
1/2 μεζούρα Campari
1 σταγόνα Angostura bitters
Εκτέλεση
Βάζεις τα πρώτα 4 υλικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύεις.
Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο.
Προθέτεις τα bitters.
Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ, αφού πρώτα απελευθερώσεις τα έλαιά της.